Colombia vernietigt cocaïne laboratoria in jungle regio
03 Aug 2016, 09:38
foto
Colombiaanse militairen zeggen dat linkse rebellen en criminele bendes betrokken zijn bij de drugshandel.(Foto's: Reuters)


Veiligheidstroepen in Colombia hebben een grote operatie uitgevoerd om 104 cocaïne productie laboratoria te vernietigen in de zuidoostelijke jungle. Volgens de autoriteiten zijn de invallen onderdeel van een nieuwe strategie om zich te richten op de producenten en handelaars in plaats van arme boeren die de cocaplant verbouwen.

De invallen hebben plaatsgevonden waar de Farc-rebellen actief zijn. Hun leiders hebben elke betrokkenheid bij de drugshandel ontkend. De politie zegt dat de laboratoria in staat waren om ongeveer 100 ton cocaïne per jaar te produceren.

"Dit is een structurele klap voor de financiën van de drugshandel," stelt het hoofd van de anti-drug politie, Jose Angel Mendoza, tegenover persbureau Reuters. De criminele groepen beheren de cocaïnehandel in Colombia, bezitten productie laboratoria en smokkelen de drugs uit het land samen met de Mexicaanse kartels.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May