President bemoedigt topsporters die naar Rio gaan
03 Aug 2016, 00:38
foto
President Desi Bouterse en minister Faizal Abdoelgafoer met vijf van de zes deelnemers aan de Olympische Spelen. Links: Sunayana Wahi, Jurgen Themen en Soren Opti. Rechts: Renzo Tjon A Joe en Evita Leter. (Foto: Kabinet van de President)


President Desi Bouterse heeft de Surinaamse deelnemers aan de Olympische Spelen in Rio dinsdag ontvangen en hen bemoedigend toegesproken. De atleten Jurgen Themen en Sunayna Wahi, de zwemmers Renzo Tjon A Joe en Evita Leter en badmintonner Soren Opti waren blij met de ontmoeting. Judoka Yigal Kopinsky kon niet aanwezig zijn. De sporters hebben aangegeven het beste uit zich te zullen halen tijdens de wedstrijden.

De topsporters werden vergezeld door een delegatie van het Surinaams Olympisch Comité en coaches. Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken sprak de sporters ook toe. Hij beloofde dat de financiële problemen waarmee de sporters te maken hebben ook opgelost zullen worden. Hij had een telefonisch onderhoud hierover met zijn collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, die uitlandig is.

Themen zei tijdens de ontvangst door de president dat hij alles heeft gewonnen wat er te winnen valt in Amerika, waar hij samen met Wahi studeert. Hij is een van de twee snelste atleten van Zuid-Amerika op de 100 meter. Themen wil de wereld tonen dat een klein land als Suriname geweldige prestaties kan neerzetten. Hij is er helemaal klaar voor. Alle sporters die deelnemen aan de Olympische Spelen vinden het een bijzondere eer om Suriname te mogen vertegenwoordigen in Rio.

President Bouterse zei dat sport heel belangrijk is en een bindmiddel is. Daarom is weer het ministerie van Sport- en Jeugdzaken door hem opnieuw ingesteld in 2010. Hij deelde mee dat hij graag de openingsceremonie had willen bijwonen, maar deze heeft moeten afzeggen om de politieke situatie in het land. Hij bemoedigde de sporters om Suriname op een waardige en sportieve manier uit te dragen. Een deel van de delegatie vertrekt in de nacht via Belem naar Rio.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May