Het gevaar van vliegeren bij EBS-netwerk
02 Aug 2016, 17:52
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) wijst op gevaar van vliegers die vast komen te zitten in de elektrische bedrading. Nu de vakantietijd voor de deur is, worden er ook vliegers opgelaten. Wanneer de vliegers die vastzitten aan het elektriciteitsnet nat worden, is de kans zeer groot dat er een sluiting ontstaat. Daardoor slaan de zekeringen, (beveiligingen) door en ontstaat er ongerief voor de burgerij.

Vaak genoeg als de vliegers zijn komen vast te zitten wordt er aan getrokken, waardoor de draden ook tegen elkaar komen en een kortsluiting veroorzaken, zegt de EBS in een persbericht. Het gevaar is groter als het om lijnen gaat waar er een zeer hoge spanning op staat. Een groot aantal van de 'touwen' dat gebruikt wordt voor het oplaten van de vliegers is semi-geleidend, waardoor de kans groot is dat de vliegeraars onder spanning kunnen komen te staan, met gevaar voor hun leven. Ook het losmaken van een vastzittende vlieger is levensgevaarlijk. In het ergste geval zou vliegerij nabij het elektriciteitsnet de dood tot gevolg kunnen hebben.

Veel jongeren zijn zich niet bewust van deze gevaren en het ongerief. Een middagje gezellig vliegeren in de buurt van het netwerk kan dramatisch eindigen voor de vliegenier en/of de buurt storen.
De EBS verzoekt de samenleving een vlieger op te laten op een geschikte locatie, zoals een open veld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May