Deze week extra aandacht voor borstvoeding
01 Aug 2016, 20:26
foto


Tijdens de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus, zal de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), extra aandacht besteden aan borstvoeding. Het 'Mi lobi na mama bobi-project' start op 2 augustus in Marowijne, in het gezondheidscentrum van de RGD te Wonoredjo in Moengo. De lokale verloskundigen zullen ondersteund door collegae uit Paramaribo in een interactieve sessie met moeders en ondersteuners, het belang van het geven van borstvoeding bespreken.

De stichting heeft in haar werkgebied 14 bemande verloskundige units. In Marowijne komt de grootste groep vrouwen voor die op de RGD-verloskundige unit komt voor prenatale/postnatale controle en bevallingen. Tijdens de sessies zal gesproken worden over het belang van borstvoeding in de eerste zes maanden, de voordelen van borstvoeding en hoe vrouwen die een baan hebben, deze kunnen combineren met het geven van borstvoeding.

Het is gebleken dat de keus om te starten met borstvoeding wel door velen wordt gemaakt, maar dat het volhouden door uiteenlopende factoren, moeilijk is. Zowel moeder als kind zijn gebaat bij dit proces. Voedende moeders zullen hun positieve ervaring delen met aanstaande moeders. Bij de keus om te stoppen met borstvoeding zijn drempels voor en op de werkvloer vaak de drijfveer. De moeders zullen handvaten krijgen over de wijze waarop ze het geven van borstvoeding zullen kunnen voortzetten.

Na Marowijne zal de RGD op 4 augustus het ‘mama bobi feestje’ over doen op haar modern gezondheidscentrum te Geyersvlijt, aan de Wongsoredjostraat. De activiteiten starten om 9.00na u. De RGD-activiteiten in het kader van de wereld borstvoedingsweek, onder auspiciën van de Wereld Gezondheidsorganisatie, zijn kosteloos voor de deelnemers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May