Berenstein: Mensen hebben het moeilijk; regering zwijgt
01 Aug 2016, 00:01
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein.


De voorzitter van vakcentrale C-47, Robby Berenstein, vraagt zich af hoe het verder moet in het land. "Mensen hebben het verschrikkelijk moeilijk. De president kondigt aan dat hij de koers omlaag zal brengen, en daarna hoor je niks meer van hem. De koers is alleen maar verder omhoog gegaan en de inflatie is bijkans 64%. De mensen pinaren. Er is haast geen rek meer bij bedrijven om werknemers tegemoet te komen," zegt Berenstein in gesprek met Starnieuws.

De vakbondsleider merkt op dat verhaal gehaald moet worden bij de regering. Het beleid dat wordt gevoerd, heeft vreselijke gevolgen voor de samenleving. "In alle sectoren is verval te zien. De coalitie wil niet praten over verval in de gezondheidszorg, maar het is de realiteit. Mensen kunnen bepaalde medicijnen niet krijgen op basis van de verzekering. Je moet er keihard voor betalen. Velen hebben het geld daar niet voor," stelt Berenstein. Hij vindt dat het hoofd niet in het zand moet worden gestoken, want de situatie in de gezondheidszorg is alarmerend.

Bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) moest er een actie gevoerd worden, want het personeel is laat uitbetaald. Artsen, specialisten en crediteuren hebben nog geen geld gekregen. Diverse ziekenhuizen moeten elke maand schuiven om minimale zaken te kunnen realiseren. Berenstein voert aan dat het land in een crisis is, maar de regering lijkt de situatie totaal niet in de hand te hebben.

Bij verschillende bedrijven zijn er onderhandelingen gaande over een collectieve arbeidsovereenkomst. Het is duidelijk merkbaar dat het stroef gaat. Nu de bond bij de EBS een staking heeft afgekondigd, is daar in het weekend koortsachtig gezocht naar een oplossing. De suppletoire begroting voor dit jaar is ingediend bij De Nationale Assemblee, maar die is al achterhaald door de koers en de inflatie. "Ik vraag mij af wat de regering te zeggen heeft aan het volk, want mensen hebben het verschrikkelijk moeilijk. Augustus en september zijn dure maanden, want kinderen hebben vakantie en er moeten spullen gekocht worden voor het nieuwe schooljaar."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May