VHP-leiding woont eredienst bij in Grote Stadskerk
31 Jul 2016, 23:12
foto
VHP-hoofdbestuursleden tijdens de dienst van de EBGS in de Grote Stadskerk.


(Aangeboden)

In elke religie kunnen er verschillende stromingen ontstaan. Dit was ook het geval bij de Hernhutter broeders binnen de Evangelische Broedergemeente. Totdat op 17 augustus 1727 Graaf von Zinzendorf als 'geroepene' opstond om de eenheid onder de stromingen te propageren en te bewerkstelligen, door alle stromingen bijeen te brengen in het dorp Hernhut in Duitsland. Daar nuttigden zij gezamenlijk het vriendenmaal, waardoor er een basis ontstond om de eenheid onder de hernhutters te propageren.

"Ik heb gemeend om deze eredienst ter herinnering van de start van de eenheid binnen deze religieuze gemeente te bezoeken, omdat het enige dat de mensheid kan redden is:
De handen in elkaar slaan.
Eenheid te bevorderen.
Elkaar respecteren!

Ik vind het een prachtige traditie onder de EBGS-ers om op deze manier te trachten de eenheid in Suriname te bevorderen!
Binnen onze organisatie hebben wij ook EBGS-ers en wij van het hoofdbestuur wensen op deze manier ook respect te betuigen voor dat deel van onze leden behorende tot de EBGS", aldus Chan Santokhi. Hij was vergezeld van de hoofdbestuursleden Maaltie Sardjoe, Stanley Dijksteel, ‎Henk Aviankoi en Patrick Henar.

Moge de eenheid door de EBGS-ers gedurende de Augustusmaand/Hernhuttermaand aan de gemeenschap worden getoond, en daadwerkelijk ook overslaan op dezelfde gemeenschap! De positieve eenheid hebben wij nu meer dan ooit nodig. Maar dan eenheid inderdaad in het belang van land en volk.

Media commissie VHP,
Alven Roosveld
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May