Meer dieren worden gedumpt door economische crisis
31 Jul 2016, 18:36
foto


Stichting Dierenbescherming (DBS) die maandag 15 jaar bestaat, stelt vast dat door de economische crisis steeds meer honden en katten in het asiel belanden. Het asiel zit reeds lange tijd boven zijn opnamecapaciteit, omdat er veel meer dieren binnenkomen dan er geadopteerd worden. Soms kan het niets anders dan gezonde dieren te laten inslapen, omdat er geen plek is. Dit is een hoogst onaangename en ongewenste situatie, zegt DBS. Een van de prioriteiten is te proberen het aantal zwerfdieren en gedumpte dieren en ongewenste pups en kittens te verminderen.

De stichting is voor haar financiën afhankelijk van donaties, giften en fondswerving. Ook kan men tegen een vergoeding een overleden huisdier laten cremeren in de pas gerenoveerde oven van het asiel. Tevens is er de dierenambulance waarvan gebruik gemaakt kan worden voor vervoer van bijvoorbeeld een huisdier met eigenaar. DBS voelt ook de gevolgen van de economische crisis, door minder inkomsten, terwijl de kosten van onderhoud van het asiel en het voeden en gezond houden van de dieren blijven stijgen.

DBS is al jaren bezig voorlichting te geven over het tijdig laten steriliseren van huisdieren. Om minder draagkrachtige eigenaren hiertoe te stimuleren organiseert DBS verschillende malen per jaar sterilisatieprojecten, waarbij zowel Surinaamse als buitenlandse artsen gedurende een aantal dagen sterilisaties uitvoeren, tegen een geringe bijdrage. Een belangrijk onderdeel van het werk van de stichting is het onder controle brengen van het zwerfdierenprobleem door middel van sterilisaties. Verder de tijdelijke opvang van zwerfdieren in nood, zoals verwaarloosde, gedumpte of aangereden dieren in het Dierenasiel.

Ondanks de moeilijke tijden is DBS blij en trots deze mijlpaal bereikt te hebben. DBS stelt dat er een belangrijke rol is weggelegd in het welzijn van zowel de dieren als hun eigenaren. De stichting hoopt op een goede opkomst op de maandelijkse boekenmarkt op 7 augustus tevens open dag op het asiel, waarbij men een leuke hond of poes kan adopteren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May