Prijzen van goederen vliegen de pan uit
31 Jul 2016, 00:47
foto
De 12 maandsinflatie cijfers op basis van gegevens van het Algemeen Bureau voor de Statistiek.


Veel mensen zijn zaterdag naar de supermarkt geweest om de gebruikelijke inkopen voor de maand te doen. De drukte in diverse winkels was duidelijk merkbaar. Ambtenaren hebben naast hun salaris ook vakantiegeld ontvangen. "Ik heb zeker tweemaal meer uitgegeven aan goederen die ik elke maand koop in vergelijking met vorig jaar. De prijzen zijn enorm gestegen. Ik heb niet genoeg basisgoederen kunnen kopen om de maand door te komen," zegt een consument aan Starnieuws. De meeste mensen klagen steen en been over de prijzen van goederen.

De SRD wordt steeds minder waard. In vergelijking met juni 2015 zijn de consumentenprijzen volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek in juni dit jaar gemiddeld met 63,8% gestegen (12-maand inflatie). De prijzen zijn in juni in vergelijking met de vorige maand mei 5,7% duurder. "Mijn winkelwagen is nog niet eens half gevuld en ik ben al over mijn te besteden budget heen. Ik kan niet meer voor de hele maand boodschappen doen," zegt een vrouw die gewend was elke eind van de maand haar inkopen te doen.

Niet alleen de consumenten klagen over de situatie, maar ook de winkeliers zijn niet gelukkig. "Mensen kopen veel minder. Ook leveranciers vinden het niet meer rendabel om bepaalde goederen te leveren," zegt een supermarkthouder. Nu het eind van de maand is, is het wel druk in de zaak. "Wij nemen zo min mogelijk producten af die snel vervallen, zoals melkproducten die koel bewaard moeten worden. Nu de melkproducten vanaf maandag duurder worden, zullen wij minder vla en pap kopen," verzucht een supermarkteigenaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May