EBS wacht op goedkeuring Caribische Ontwikkelingsbank
25 Jul 2016, 13:10
foto
EBS-directeur Rabindre Parmessar en Merlyn Combie, Division Chief CDB schudden elkaar de hand na de ondertekening van de Aide Memoire. (Foto: EBS)


In oktober zal de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) besluiten of zij Suriname een lening zal verstrekken om de infrastructuur van zijn energiesector te vernieuwen. Met de CDB heeft de Energiebedrijven Suriname NV vrijdag een bereidverklaring daartoe ondertekend.

In de bereidverklaring (Aide Memoire) zijn gegevens vervat die de CDB nodig heeft om het EBS-voorstel aan haar bestuursraad ter goedkeuring aan te bieden. Het voorstel voorziet in de uitbreiding, vervanging en upgrading van de infrastructuur van de EBS. De gesprekken voor de lening zijn twee jaar geleden gestart. Nu zijn de diverse overheidsdocumenten en de projectdossiers van het bedrijf af.

In een persbericht zegt de EBS dat haar infrastructuur dringend aan vernieuwing toe is. “Om aan de vraag naar energie te kunnen voldoen, is de EBS verplicht te investeren in haar netwerk.” Als de lening loskomt, zal de aanpak van de infrastructuur in het westen van Paramaribo –Leidingen en Kwattagebied-, Paramaribo-Noord (vooral de Ringweg), Nickerie en online solarprojecten voor Nickerie en Coronie zijn veiliggesteld. Voor het geheel traject is drie jaar uitgetrokken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May