Para bezig met grondige inspectie vakantieoorden
18 Jul 2016, 00:43
foto
Het team van het commissariaat van Para, het BOG en de politie bezig met de inspectie. (Foto: Ala-D Media)


Met de grote vakantie in zicht en de te verwachten toestroom van vakantiegangers, is het commissariaat van Para bezig met de jaarlijkse controle van de vakantieoorden. Volgens districtssecretaris Dorothea Paujali is het team al het vierde achtereenvolgende weekend bezig met de controle. Zij geeft aan dat twee oorden na inspectie direct zijn gesloten. Het gaat om een oord op Powakka en Manini.

Para telt 35 vakantieoorden. De helft is reeds gecontroleerd zegt de districtsecretaris. De controle wordt door de bestuursdienst samen met de politie, het Bureau Openbare Gezondheidszorg en de brandweer uitgevoerd. De beheerders van de oorden krijgen een lijst waarin de noodzakelijke voorzieningen zijn opgenomen.

De eigenaren van de oorden krijgen twee weken na de eerste inspectie de gelegenheid om bepaalde voorzieningen in orde te maken. Enkele andere oorden moeten wat kleinere zaken in orde maken. De meest voorkomende problemen zijn het ontbreken van life guards, EHBO en security. Paujali zegt dat indien ze er zijn, ze soms ook niet gecertificeerd zijn. "Dit is heel erg lastig waardoor we harde maatregelen moeten treffen."

Tijdens de grote vakantie volgen de prikacties. Er zal ook een evaluatie vergadering gehouden worden na de algehele inspectie. Voor het commissariaat en de overige diensten gaat de veiligheid boven alles. Vooral de bezoekers drukt ze op het hart om te letten op het certificaat van goedkeuring van het commissariaat bij de oorden. Dit is geen honderd procent garantie voor veiligheid maar geeft wel aan dat zaken in orde zijn.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May