Franse president verlengt noodtoestand met 3 maanden
15 Jul 2016, 01:05
foto
Franse kranten brengen 6extra edities uit over het inrijden van een truck op het publiek in Nice, zuid-
Frankrijk.


De Franse president Francois Hollande heeft de noodtoestand die al gold, na de aanslagen in Parijs, nu met drie maanden verlengd. Tachtig personen zijn gedood nadat een truck zigzaggend inreed op het publiek dat in Nice, zuid-Frankrijk, feest aan het vieren was op de nationale dag van het land. De vuurwerkshow was net afgelopen toen het drama zich voltrok. Hollande deelt mee dat onder de doden ook kinderlevens te betreuren zijn.

Het is nog niet duidelijk wat het motief was van de vrachtwagenchauffeur, die werd doodgeschoten. In de vrachtwagen zijn wapens en granaten aangetroffen. De anti-terreureenheid heeft het onderzoek van de politie overgenomen.

De Franse president zei in een toespraak tot de natie dat het om een terreur-aanslag gaat. De noodtoestand die vanaf 13 november 2015 gold, zou op 26 juli opgeheven worden. Toen zijn 130 mensen gedood bij diverse aanslagen in Parijs die kort achter elkaar plaatsvonden. De veiligheid wordt verder opgevoerd. Vooral de grenzen van Frankrijk zullen scherper worden bewaakt, deelde Hollande mee. De president zal zich ook in Nice oriënteren, na crisisoverleg met veiligheidschefs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May