Medische Zending trekt weer aan de bel
14 Jul 2016, 18:29
foto


Al een jaar wacht de Medische Zending op subsidiegelden van het ministerie van Financiën. Op 11 juli vorig jaar had het ministerie van Financiën aangegeven dat er nog geen opening krediet is voor subsidie. Tot vandaag is er geen wijziging in deze kwestie, zegt de Medische Zending in een persbericht.

De organisatie die het grootste deel van het binnenland voorziet van medische zorg, vreest dat zij straks alleen nog tegen betaling diensten aan de gemeenschappen kan aanbieden. “Door het langer uitblijven van de gelden die de overheid moet storten, is de Medische Zending genoodzaakt elke keer haar diensten aan de gemeenschappen in het binnenland verder in te korten.”

Zolang er geen geld komt kan de organisatie niet voorzien in optimale zorg, waaronder bevoorrading van medicamenten en de aankoop hiervan, noodgevallen, politochten en voorlichtingsactiviteiten. De overheid had vorig jaar -toen de Medische Zending voor de zoveelste keer aan de bel had getrokken over de precaire situatie- aangegeven dat de organisatie over een klein deel van het begrote budget zou kunnen beschikken. Een jaar verder en de organisatie heeft nog geen cent gezien, waardoor haar gezondheidsactiviteiten in het binnenland verder in het gedrang komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May