Gebedsweek voor heil van Suriname
13 Jul 2016, 15:44
foto
Henk Herrenberg, voorzitter Nationale Commissie 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid.


Van 4 tot 9 augustus is een gebedsweek gepland door de Nationale Commissie ter herdenking van 40 jaar Staatskundige Onafhankelijkheid. In het jubileumjaar, dat loopt tot en met 25 november 2016, zijn nog enkele activiteiten gepland.

Verschillende groepen hebben na 25 november 2015 aangegeven dat wij moeten bidden voor Mama Sranan, omdat het niet goed gaat in het land, zegt Henk Herrenberg, voorzitter van de Nationale Commissie. De zaak is besproken met diverse religieuze, spirituele, maatschappelijke en culturele groepen.

Herrenberg laat optekenen dat de nationale gebedsweek aanvankelijk gepland was voor juni dit jaar. Op advies van geconsulteerde Hindoe-organisaties zou volgens astrologisch uitgangspunt, augustus de beste tijd zijn voor de gebedsweek. Dit komt goed uit vanwege het feit dat de Dag der Inheemsen en Javaanse Immigratie, worden herdacht in augustus.
"De bedoeling van deze gebedsweek is dat elke culturele of religieuze groep of organisatie op hun eigen manier bidt voor ons land. We weten dat heel wat organisaties al bidden voor ons land, maar met de gebedsweek willen wij het nationaal doen, waardoor het misschien meer effect zal hebben," meent Herrenberg.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May