Venezuela: Leger controleert voedselproductie
13 Jul 2016, 13:57
foto
lange wachtrijen buiten winkels zijn verworden tot een dagelijks beeld in Venezuela.(Foto's: Reuters)


Het Venezolaanse leger heeft de controle over vijf havens genomen in een poging om de levering van voedsel en medicijnen te garanderen. Per decreet heeft president Nicolas Maduro het leger bevolen om voedselverwerkende bedrijven te controleren, en de productie en distributie van artikelen te coördineren. ,/b>

Venezuela gaat door een diepe economische crisis, ondanks het land beschikt over 's werelds grootste oliereserves. Basisproducten zijn steeds moeilijker te vinden en velen zeggen dat ze moeite hebben om hun gezin te voeden.

De Venezolaanse bisschoppenconferentie zegt dat de inzet van het leger een "bedreiging is voor de rust en vrede". Maduro stelt dat de maatregel nodig is om de "economische oorlog" te bestrijden. Hij beweert dat politieke vijanden en zakenlui samen met Amerikaanse steun een economische oorlog voeren tegen zijn regering. Maar volgens de oppositie heeft de regering de economie verkeerd beheerd. De oppositie heeft opgeroepen tot een referendum om de president af te zetten.

In een toespraak op de staatstelevisie heeft Maduro aangekondigd dat het leger de havens van Guanta, La Guaira, Puerto Cabello, Maracaibo en Guamache zal controleren. Hij heeft de ‘Great Mission of Sovereign Supplying’ gecreëerd, die minister van Defensie, generaal Vladimir Padrino zal leiden. Dit initiatief kan onder andere vaststellen hoe de aankoop en distributie van voedsel, medicijnen en huishoudelijke goederen wordt gedaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May