Wirht ontheven als directeur Belastingen
11 Jul 2016, 18:25
foto
Winston Wirht


Winston Wirht die in januari door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën was benoemd tot waarnemend directeur der Belastingen, is ontheven uit zijn functie. Starnieuws verneemt dat de formaliteiten nog officieel in orde moeten worden gemaakt. De minister heeft intussen de Raad van Ministers geïnformeerd over dat Wirht in ongenade is gevallen.

Een team van deskundigen is voorlopig belast met de leiding van de Belastingen. De minister bleek niet tevreden te zijn over de prestaties en uitvoering van besluiten. Dit heeft ertoe geleid dat opgetreden is tegen Wirht.

Hoefdraad had in januari bij de benoeming van Wirht aangekondigd dat enkele beleids-, technische-, als personeelshervormingen op het ministerie van Financiën, in het bijzonder bij de Belastingdienst, doorgevoerd worden. Hij zei dat de hervormingen noodzakelijk zijn ter versterking van de dienstverlening, zodat de inkomstenverhogende maatregelen bij de overheid evenals de aanpassingen op het uitgavenbeleid op een gedegen wijze kunnen worden toegepast.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May