Purperhart aangehouden in dubbele moord Oelemarie
09 Jul 2016, 10:16
foto


De politie heeft Arturo Melito Purperhart alias ‘Law’ gistern in het Lawagebied aangehouden. De 24-jarige man heeft op 28 juni een dubbele moord gepleegd.

Law heeft Martins Silva Da Silva (53) en Melvin Fraser (31) om het leven gebracht. De procureur-generaal had een opsporingsbevel uitgevaardigd tegen deze verdachte. De politie van regio Oost heeft op dinsdag 28 juni melding gekregen van een dubbele moord in het Oelemarie-gebied.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte de vrouw vermoedelijk heeft verkracht en haar gezicht heeft dichtgedrukt, waardoor zij is overleden. Melvin Fraser die de handelingen van de dader heeft gezien, is door de dader doodgestoken.
Onder bedreiging van een machinegeweer die hij bij een goudonderneming in hetzelfde gebied had weggenomen, heeft hij een boot en een vat brandstof buitgemaakt. Hij vluchtte daarmee via de Oelemarie-rivier het bos in.

Eenheden van de politie waren gelijk naar het gebied om de verdachte op te sporen. Hij wist zich enkele dagen schuil te houden. Law moet nog worden overgebracht naar Paramaribo.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May