EBS moet 'staffel-model' hanteren voor huishoudens
09 Jul 2016, 00:01
foto
Patrick Peneux, president-commissaris EBS.


De president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Patrick Peneux, heeft de directie van het bedrijf de opdracht gegeven om per 1 juli het 'staffel-model' in rekening te brengen voor huishoudens. Dit betekent dat vooral huishoudens boven de 800 kilowattuur (kWh) niet meer geconfronteerd worden met enorme rekeningen eind van de maand.

Peneux en minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen hebben de hoge rekeningen die een deel van de huishoudens moest neertellen, vrijdag besproken met president Desi Bouterse. De president is het ermee eens dat de bedragen die in rekening zijn gebracht voor een groot deel van de mensen te zwaar is. Hij ziet graag dat er verlichting komt en dat het bedrijf efficiënt draait.

"De opdracht is na overleg met de president gegeven aan de directie. Dit moet worden uitgevoerd," zegt Peneux aan Starnieuws. Minister Dodson had eerder ook aangegeven in een onderhoud met de raad van commissarissen en de directie dat het 'staffel-model' waarbij het tarief successievelijk word opgebouwd in rekening moet worden gebracht.

De leiding van de EBS zei in een persbericht dat de tarieven na een regeringsbesluit zijn aangepast en gesteld werd dat na een missive de nieuwe berekening doorgevoerd zou worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May