Rechter geeft hogere straf dan eis Openbaar Ministerie
08 Jul 2016, 07:53
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft op de rechtszitting van donderdag aan Eustace J. een celstraf van twee jaar opgelegd. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van anderhalf jaar tegen hem.

Wijnhard voerde aan dat de man het slachtoffer zonder enige reden had aangevallen en mishandeld. De taxichauffeur was bezig zijn brood op een eerlijke manier te verdienen. De kantonrechter voegde psychiatrische begeleiding toe aan zijn detentie. De man bleef aldoor ontkennen het slachtoffer mishandeld te hebben. Getuigen hebben echter andere verklaringen afgelegd.

Eustace J. had op 31 augustus een man zware lichamelijke letsels toegebracht. Het slachtoffer, dat een taxirit voor hem had gereden, werd ineens aangevallen. Hij moest enkele messteken incasseren. In deze zaak is het psychiatrische rapport al binnen. Uit het psychiatrische rapport bleek dat er geen harde bewijzen aanwezig waren voor psychologische stoornissen. Het feit mocht hem toegerekend worden.

Het slachtoffer had verklaard dat hij op die bewuste dag een taxirit moest rijden voor de verdachte. Hij reed naar het adres toe en pikte hem op. De man betaalde hem SRD 20. De man stapte daarna eruit en trok de verdachte een mes tevoorschijn en begon het slachtoffer ermee in het gelaat te steken. Toen de man zijn hand probeerde weg te slaan, beet hij het slachtoffer in zijn arm. Daarna liet hij hem achter en ging weg. Hij kreeg hulp van omstanders toen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May