EK 2016: Portugal maakt einde aan avontuur Wales
06 Jul 2016, 19:58
foto
Nani en Cristiano Ronaldo hebben Portugal in de finale van EK 2016 geschoten. (Foto: Reuters)


Cristiano Ronaldo en zijn team hebben een einde gemaakt aan het avontuur van Wales op het EK 2016 toernooi. In de halve finale in Lyon is het 2-0 geworden voor de formatie van Fernando Santos. Voor Wales was het de grootste wedstrijd in de Welshe voetbalgeschiedenis bij hun eerste grote toernooi sinds 1958. In de kwartfinale hadden de draken van Chris Coleman België nog met 3-1 aan hun zegekar gebonden.

De grote dreiging zou altijd Cristiano Ronaldo zijn - en dus bewees hij dat met zijn prachtige kopbal die na 50 minuten de impasse brak. Drie minuten later werd zijn schot door zijn voormalige Manchester United teamgenoot Nani doorgestuurd, 2-0.

Wales miste de energie en het gezag van de geschorste Aaron Ramsey op het middenveld. Daarnaast overschaduwde Ronaldo zijn Real Madrid-teamgenoot Gareth Bale in deze cruciale strijd in de halve finales. Wales gaat met opgeheven hoofd en de fans geven met dezelfde passie en positief denken de geest aan van een fragmentarisch toernooi dat de squad van Coleman heeft belichaamd.

Het duel was ook een grote persoonlijke confrontatie tussen de twee Real Madrid-supersterren, Ronaldo en Bale aan beide zijden. Wales mag dan verloren hebben, Bale was het stralend licht van zijn land op en naast het veld in Frankrijk. Hij was onvermoeibaar in Lyon en eindigt het toernooi met zijn reputatie versterkt als internationaal.

Portugal treft in de finale de winnaar van de twee halve finalewedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk. De wedstrijd wordt morgen gespeeld. De finale is op zondag 10 juli.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May