Slachtoffer gehoord in zedenzaak
05 Jul 2016, 02:36
foto


Ricardo M. staat terecht, omdat hem verweten wordt dat hij meerdere malen seksuele handelingen heeft gepleegd met een minderjarige. Hij zou het meisje dat toen elf jaar oud was, seksueel misbruikt hebben. Hij is de man van haar tante en ze woonde bij hen in. Haar moeder heeft het financieel moeilijk en daarom bleef zij bij haar tante en de verdachte.

Het meisje vertelde dat zij vijf tot zes jaren daar woonde. De eerste keer misbruikte de verdachte haar toen de tante naar de moskee ging. Ze durfde met niemand erover te praten. Later raakte ze verliefd op hem en keurde de seksuele handelingen goed. Nu is ze vijftien jaar oud en gaat nog naar school.
In huis was er vaker ruzie tussen de verdachte en zijn vrouw, de tante van het meisje. Ze vermoedde dat de verdachte en haar nichtje een relatie met elkaar hadden. Op een gegeven moment wilde Ricardo M. die twee zonen met zijn vrouw heeft, de relatie met haar beëindigen. Hij wilde verder gaan met het meisje.

Een tante die daar logeerde, merkte op dat de verdachte en het meisje zich in een kamer bevonden. Er werd een familie bijeenkomst georganiseerd en toen kwam dit gesprek ook ter sprake. Ricardo M. was niet thuis toen het meisje werd ondervraagd. Ze gaf toe dat zij een relatie had met haar oom. De oom ontkende, maar gaf later toe dat hij drie maanden lang iets met haar had. Op de rechtszitting bleef hij ontkennen iets met het meisje gehad te hebben.

Volgens het slachtoffer had de man verklaard dat hij ook van haar hield. Ze benadrukte dat ze de seksuele handelingen niet goed vond in het begin, maar later keurde ze deze wel goed. Ricardo M. wordt bijgestaan door de advocaten Sadhna Doelam en John Moerahoe. Doelam vroeg aan het slachtoffer of ze wist waarover de ruzies gingen. Het slachtoffer verklaarde dat haar tante haar nooit iets gezegd had, maar dat de verdachte haar voorhield dat de tante haar niet meer daar wilde. “Vond je het goed dat hij de relatie met zijn vrouw wilde beëindigen en zoveel ruzie in huis was om jullie relatie?”

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran greep meteen in en maande de raadsvrouw aan om dergelijke vragen niet te stellen en het slachtoffer geen schuld te geven. Het meisje begon te huilen en haar tranen rolden continu over haar wangen. “Kinderen worden door de wet beschermd en volwassenen moeten met hun vingers afblijven van hen. Niemand mag jou de schuld geven, want jij hebt niets misdaan. Je moet je nu concentreren op je school en je examens halen. Je moet ernaar toe werken om iets goeds in de maatschappij te worden. Heb je dat gehoord?”, stelde de kantonrechter. Deze zaak zal op 22 juli verder behandeld worden. Drie getuigen zullen gehoord worden op deze dag.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May