EK 2016: Duitsland met strafschoppen naar halve finale
02 Jul 2016, 19:31
Alessandro Florenzi blokt acrobatisch een schot op de lijn. (Foto's: AFP)

131 minuten en 18 strafschoppen hebben de kwartfinale tussen de manschappen van Joachim Löw en de Squadra beslist. De Duitsers gaan naar de halve finale, nadat Jonas Hector de beslissende penalty tegen de netten achter Gianluigi Buffon werkte, 6-5.

Het duurt 64 minuten voordat de Duitsers via Mesut Özil de Italiaanse sluitpost verschalken. Gomez stuurt tussen twee verdedigers Hector op weg, die de bal verlengd naar Özil, 1-0. Nog geen kwartier later is het feest afgelopen voor de Duitsers. Voor hands van de centrale verdediger Jérome Boateng wijst de scheidsrechter naar de witte stip. Leonardo Bonucci geeft Manuel Neuer het nakijken.

Was de eerste helft een aangelegenheid van kansen voor de Duitsers en een sterke defensie van de Italianen, na de gelijkmaker kwam de formatie van Antonio Conte gevaarlijk opzetten. Een schot van Mattia De Sciglio trof het zijnet. In de eerste verlenging waren beide ploegen uitgeblust. Duitsland komt aan het begin van de tweede verlenging dicht bij de 2-1 van Julian Draxler, maar die is niet scherp genoeg. Daarna is het invaller Lorenzo Insigne die Neuer uittest. Op het einde van de tweede verlenging is het Buffon die een schot van Özil vastklemt.

De reguliere tien strafschoppen brengen geen uitsluitsel. Voor de Italianen missen Simone Zaza, Pellé. Bonucci en Darmian hun penalty. Bij de manschappen van Löw zijn het Thomas Muller, Özil en Bastiab Schweinsteiger die hun strafschoppen niet in de netten krijgen. Het is één van de meest bizarre strafschoppenreeks geweest.