EK 2016: Eden Hazard leidt Rode Duivels naar kwartfinale
26 Jun 2016, 18:24
Toby Alderweireld kopt al heel vroeg in het duel het leder in de netten, 1-0. (Foto: Reuters)

De Rode Duivels hebben er in het slotkwartier van het duel met Hongarije een waar spektakel van gemaakt. Maar liefst drie doelpunten zijn er in de touwen achter Gabor Kiraly gewerkt, nadat Toby Alderweireld de manschappen van Marc Wilmots al vroeg op voorsprong had gebracht, 4-0. België treft Wales in de kwartfinale.

Al in de eerste helft kwamen de Rode Duivels goed opzetten, wat in de 9e minuut al resulteerde in voorsprong via Alderweireld. Bij een vrije trap van Kevin De Bruyne vergaten de Hongaren de centrale verdediger, die Kiraly voor de eerste keer in de wedstrijd versloeg. De Hongaarse doelman maakte een aantal goede reddingen, maar het mocht niet baten. Tot scoren komt het niet meer in de eerste helft.

In de 77e minuut maakt Michy Batshuayi er 2-0 van. Hij staat nog geen twee minuten in het veld als vervanger van Romelu Lukaku, als aanvoerder Eden Hazard hem de bal voorschotelt. Geen minuut later bekroont Hazard zijn uitstekende wedstrijd met een goal. Na een knappe dribbel, trapt hij het leder voorbij een kansloze Kiraly.

Yannick Carrasco, die komt in de plaats van Dries Mertens, doet er nog één bovenop op affluiten van de wedstrijd. Na balverlies bij de Hongaren zet Radja Nainggolan de invaller alleen voor de Hongaarse stopper. Carrasco twijfelt niet en zorgt meteen voor de grootste EK-zege van dit toernooi tot nu toe. Ook Thibaut Courtois heeft met enkele reddingen, de Hongaren onthouden van een eerredder.

Morgen worden de laatste wedstrijden in groep 16 afgewerkt. Spanje neemt het op tegen Italië, terwijl Ijsland uitkomt tegen Engeland.