Vrienden leggen ontlastende verklaringen af in Meribazaak
23 Jun 2016, 05:35
foto


Rechter Rewita Chatterpal heeft op de rechtszitting van woensdag Steven B., Franklin Z. en Rohitas S. gehoord in de zaak van Romano Meriba (32). Hij wordt samen met Anthony C. (55), Errol S. (41) en Ruben S. (39) verdacht van het beroven van een ondernemer op 9 november vorig jaar. De getuigen verklaarden dat ze goed bevriend zijn met Meriba. Ook legden zijn verklaringen af die ontlastend zijn voor de verdachte.

Steven B. verklaarde dat hij goed bevriend is met Meriba en dat hij op die bewuste dag een afspraak met hem had om te trainen. Hij stond rond half acht voor een winkel te Geyersvlijt op een vriendin te wachten toen hij de twee politievoertuigen langs zag rijden. Uit nieuwsgierigheid achtervolgde hij ze. De politie loste schoten op hem af, wat hij niet begreep. Volgens de getuige wist hij niets van de beroving af. Ook werd hij geschopt. Daarnaast zou de politie geschoten hebben, terwijl zijn voertuig al tot stilstand was gebracht. Zijn persoonlijke spullen werden in het ziekenhuis doorzocht. Uit de vragen die de politie stelde, kon hij opmaken dat ze bezwarende verklaringen tegen Meriba zochten.

Uit de telefoonuitdraai van Steven B. blijkt dat hij en Meriba op 9 november elkaar over en weer gebeld hebben. De getuige wilde dat telefoon op de zitting zou worden gebracht om na te gaan hoeveel keren er is gebeld. De kantonrechter en officier van justitie, Duncan Nanhoe, hielden hem voor er niet gemanipuleerd kan worden. Er is gewerkt met mastgegevens.

Franklin Z. getuigde dat hij op die bewuste dag aan het koken was, toen de politie bij hem kwamen. Ze haalden zijn pand overhoop en vroegen naar Meriba. Hij begreep dat de mannen opzoek waren naar zijn vriend. De getuige verklaarde verder dat hij zoveel politiemannen bij elkaar had gezien. Volgens hem leek het op een ‘moordbrigade’. Hij merkte op dat hij Meriba dagelijks belt en contact met hem heeft. Rohitas S. had na de beroving Meriba gebeld, omdat hij ervan uitging dat Meriba niet over de beroving wist. Hij wilde Meriba informeren over de dood van Struiken en Tob.

Advocaat Roaul Lobo die Meriba bijstaat, voerde aan dat er geen proces-verbaal is opgemaakt over de handelingen die de politie in de woning van Franklin Z. heeft verricht. Eerder is gebleken dat de ondernemer Rohitas S. en een beroving waarvan Meriba verdacht wordt, geen link met elkaar hebben. Op de rechtszitting van 27 juli zal de benadeelde ondernemer en een getuige worden gehoord.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May