Peneux kondigt evaluatie IOL aan
21 Jun 2016, 02:13
foto
Minister Robert Peneux bij de opening van de Action Learning sessie op het IOL.


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) ziet Action Learning (AL) als een hulpmiddel voor krachtig beheer en leiderschap met als doel problemen op te lossen en individuele leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen. Er zijn reeds 26 personen getraind in het programma en recentelijk was er weer een sessie in het gebouw van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Hierbij waren directie en staf van het ministerie en directie en docenten van het IOL aanwezig. Peneux kondigde ook evaluatie van het IOL aan.

De aankondiging van Peneux was een verrassing voor Marcia Dankerlui, directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren en Martha Bekker, onderdirecteur, zegt de MinOWC-voorlichting. De belasting van het curriculum en de stages zullen geëvalueerd worden. Volgens Peneux beheersen de docenten hun vak wel, maar hebben zij problemen met het opstellen van werk op maat. “Verder laat de communicatie veel te wensen over. Wij moeten leren samenwerken met elkaar. Zaken die fout gaan, moeten gecorrigeerd worden”, gaf hij aan.

Peneux hoopt dat de kennis opgedaan bij de AL-sessies spoedig wordt overgebracht naar een grotere groep overheidsfunctionarissen. Door middel van ‘Action Learning’, zal er beter kunnen worden omgegaan met problemen in het onderwijs, zegt de voorlichting van MinOWC. Deze nieuwe methode van aanpak creëert dynamische mogelijkheden voor individuen, teams, leiders en organisaties.

“Door middel van communicatie, vragen stellen en discussie, zullen wij komen tot een betere kijk op het probleem en deze beter kunnen oplossen. Hierbij is teambuilding van groot belang, zegt Verieux Mourillon, gecertificeerd Action learning Coach. De trekker van het project is Michael Watson, hoofdbeleidsadviseur op het MinOWC en CLP alumni (Caribbean Leadership Project). Action learning is een project van de World Institute for Action learning. Mourillon is Human and Organizational Development Consultant en is de Executive Director of the WIAL Caribbean.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May