Visserijsector vraagt aandacht voor crisissituatie
20 May 2008, 14:00
foto


De Surinaamse Seafood Associatie heeft vanmorgen actie gevoerd op de Surinamerivier bij de Marinetrap. De vissersorganisatie eist dat de regering maatregelen treft om de visserijsector voor een ramp te behoeden. Door de stijging van de olieprijs en piraterij op zee zijn de verdiensten van de vissers enorm achteruit gegaan.
Een paar honderd vissers en hun medewerkers kwamen met hun vaartuigen naar de Waterkant. Zij willen met deze actie concrete oplossingen van de regering. Ruim 7000 banen staan op de tocht als er geen maatregelen worden getroffen.
Door gebrek aan een kustwacht worden de vissers op zee aan hun lot overgelaten. Zij worden frekwent beroofd door piraten.
De Seafood Associatie Associatie is het wachten moe. Er is enige tijd geleden een voorstel gestuurd naar de regering maar een reactie is uitgebleven.
De vissers willen dat de regering morgen op de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers zich buigt over de problemen en met concrete oplossingen komt.
Na enkele uren zijn de vissers weer teruggekeerd en wachten nu op een reactie van de regering. Als er geen bevredigende oplossing komt, zullen de acties worden verscherpt. (zie fotocollectie voor meer foto's)
      foto.gif foto's      
Advertenties