SVB moet confrontatie Deva Boys-Voorwaarts organiseren
20 Jun 2016, 02:38

Een onderlinge confrontatie tussen Deva Boys en Voorwaarts zal uiteindelijk beslissen wie kampioen wordt van de Eerste Klasse van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Dat een onderlinge confrontatie moet volgen, komt omdat Voorwaarts haar laatste wedstrijd tegen Papatam zaterdag in het Frank Essedstadion niet in winst wist om te zetten. Deze wedstrijd eindigde 1-1. Bij winst was de ploeg kampioen. Deva Boys daarentegen moest winnen en hopen op een misstap van Voorwaarts. Zij won met maar liefst 7-0 van Amerdeep. Beide ploegen staan nu op 51 competitiepunten uit 22 wedstrijden.

Voorwaarts had alles behalve geluk om de winst naar zich toe te trekken. Een fout van het middenveld werd met een uithaal afgestraft door Gieto Soppienie van Papatam. Voorwaarts had in deze helft de regie in handen. In de tweede helft was haast het zelfde spelbeeld te zien. Ook mag gezegd worden dat enkele arbitrale blunders in het nadeel van Voorwaarts heeft gewerkt. In deze helft lukte het via een counter de gelijkmaker binnen te tikken via Toshero Homoet.
Voorwaarts gooide alles in de aanval maar de verdediging van Papatam hield stand.
Het is nu aan SVB gelegen om de beslissing wedstrijd te organiseren.