Polanen en Naarendorp informeren leger- en politietoppers
17 Jun 2016, 13:57
foto
Sam Polanen en Harvey Naarendorp informeren leger- en politieofficieren over uitspraak Krijgsraad.


Officieren van het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname zijn vandaag geïnformeerd over de beslissing van de Krijgsraad dat de Amnestiewet niet van toepassing is op het 8 decemberstrafproces. "De Krijgsraad is op de stoel van het Constitutioneel Hof gaan zitten," hebben de toppers van het leger en politie te horen gekregen. Starnieuws verneemt dat zij zijn geïnformeerd door Sam Polanen en Harvey Naarendorp.

De bijeenkomst is gehouden in de Politie Academie. Hierbij waren ook aanwezig minister Ronni Benschop van Defensie en korpschef Agnes Daniel. Polanen en Naarendorp hebben de wetsdienaren voorgehouden dat het vonnis nog niet op papier is, maar dat het besluit duidelijk is. De Krijgsraad heeft artikel 1 van de Amnestiewet niet van toepassing verklaard op het proces. Polanen en Naarendorp hebben herhaaldelijk aangegeven dat dit niet kan.

Enkele officieren vroegen waarom er niet gewacht is tot het vonnis op schrift is gesteld. Hierop is er geen duidelijk antwoord gekomen. De boodschap van de juristen was dat Krijgsraad niet correct heeft gehandeld door de Amnestiewet terzijde te schuiven. Er zijn verder geen beslissingen genomen. Het ging om een informatiesessie.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May