Ek 2016: Italië zorgt voor drama, 1-0
17 Jun 2016, 12:40
Andreas Isaksson bokst het leder weg. (Photo news)

Italië heeft zes punten uit twee gespeelde wedstrijden in Groep E. Zweden blijft steken op één punt. Met nog drie minuten in reguliere speeltijd hebben de Italianen de balans in hun voordeel betwist. In de tweede wedstrijd in Groep E is het 1-0 geworden voor de Squadra van Antonio Conte.

De partij was er één waar er gedurende 88 minuten niets gebeurd en dan voltrekt het drama zich. Na een verre inworp van Giorgio Chiellini belandt de bal bij Eder, die alles perfect doet. Hij zet Mattias Johansson en Andreas Granqvist in de wind en met een perfecte plaatsbal in de verste hoek geeft hij Andreas Isaksson het nakijken in de 87e minuut, 1-0. Bijna 30% van alle doelpunten tijdens dit EK-toernooi zijn tot nog toe na de 87e minuut gescoord. Het sluitstuk van de Italianen, Gianluigi Buffon kijkt in de 93e minuut nog aan tegen een gele kaart voor tijdverspilling.

Zweden domineerde in balbezit en toch hadden ze geen enkel schot op het doel. In beide wedstrijden die de geelhemden speelden hebben ze gefaald het leder op richting de netten te krijgen. In de eerste helft was het balbezit voor Zweden 60% tegen 40 voor de Squadra. Vijf keer hebben de Zweden de bal in het strafschopgebied gehad, waarvan drie voor aanvoerder Zlatan Ibrahimovic.

Ver in blessuretijd willen de Zweden een penalty. Leonardi Bonnuci had Andreas Granqvist in de box ten val gebracht, maar de scheidsrechter wuift de protesten weg. De beste kans voor Zweden komt laat in de tweede helft, wanneer vedette Ibrahimovic een opgelegde kans mist, omdat hij weer buitenspel staat.

Het laatste half uur happen de Zweedse formatie naar adem, de druk op de bal eist zijn tol. De druk op de Italiaanse verdedigers neemt af en de Squadra is beter op de bal. Marco Parolo krijgt ook een kans, maar zijn bal belandt op de lat. Emanuele Giaccherini had de bal voor het doel gebracht en kon Parolo aan de tweede paal inkoppen. Zijn poging spat uiteen op de dwarsligger. Vier minuten daarna is het dan raak voor Eder.