Verdachte vrijgesproken door voordeel twijfel
17 Jun 2016, 08:28
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft de verdachte Chitrawatie M. het voordeel van de twijfel gegeven en haar vrijgesproken van de algehele tenlastelegging. Zij werd ervan beschuldigd haar partner Johan Rother, die op 1 maart 2014 omkwam in een brand, vermoord te hebben. Ook werd haar brandstichting ten laste gelegd. De vrouw ontkent dat zij de dood van Rother op haar geweten heeft. Raadsman Chandrika Rambharos had aangevoerd dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is in deze zaak en vroeg om vrijspraak. Het Openbaar Ministerie had tien jaar celstraf geëist tegen de verdachte.

De kantonrechter stelde dat het van belang was om na te gaan of de sleutel wel of niet op de plek des onheils gevonden was. Het gebied was wel afgezet, maar het is niet gebleken of dit alle dagen bewaakt was. Vermoedelijk heeft een derde persoon de sleutel weggemaakt en de handelingen verricht. Hierdoor kon het relaas van de verdachte niet nagetrokken worden. Zij bleef erbij dat Rother haar naar buiten zou hebben gesleept en de deur op slot gedaan hebben. Ze zag later rook uit het huis komen. Daarop rende de vrouw de straat op en gilde om hulp. De rechter gunde haar het voordeel van de twijfel en sprak haar vrij.

Eerder had de raadsman aangevoerd dat het onderzoek niet heeft uitgewezen dat de vrouw met voorbedachte rade te werk is gegaan. Daarnaast heeft de verdachte steeds ontkend het feit gepleegd te hebben. De vrouw had verklaard dat het slachtoffer boos op haar was. Toen ze de rookontwikkeling zag, belde ze drie keren naar de meldkamer. Er waren sporen aangetroffen op de slaapkamerdeur van het slachtoffer. Echter kon de Forensische Opsporing niet aangeven of de deur recent geforceerd was. De verdachte was al voorlopig op vrije voeten gesteld. Ze verscheen niet in de rechtszaal om de uitspraak aan te horen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May