VHP-hoofdbestuur bereikt consensus over kandidaten
15 Jun 2016, 00:33
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi


Het hoofdbestuur van de VHP zal een kandidatenlijst presenteren onder aanvoering van de huidige partijvoorzitter Chan Santokhi. Het hoofdbestuur heeft de lijst met 25 kandidaten dinsdagavond goedgekeurd. In het dagelijks bestuur zullen ook zitting hebben Urmila Joella en Maaltie Sardjoe. Dit deelt ondervoorzitter Mahinder Rathipal mee aan Starnieuws.

Rathipal merkt op dat in het nieuwe bestuur rekening is gehouden met de doorstroming van jongeren en vrouwen. Meer dan zestig procent van de mensen die zitting zal hebben in het bestuur en andere organen is nieuw. Van de negen Assembleeleden van de VHP zullen vier zitting hebben in het bestuur. De overigen zullen in andere organen van de partij participeren.

De kandidatenlijsten moeten zaterdag ingediend worden. De bestuursverkiezing vindt plaats op 3 juli. Rathipal verwacht niet dat er een tweede lijst ingediend zal worden. Er zijn wel meer lijsten opgehaald. Binnen de VHP is er intensief onderhandeld over de kandidaten, waarbij Santokhi een brede consultatie heeft gehouden. De roep om vernieuwing was groot bij de leden. Volgens Rathipal zal dit tot uitdrukking komen in de kandidatenlijsten van het bestuur en overige organen. Hij wilde niet meer namen prijsgeven.

Uit een andere bron verneemt Starnieuws dat Asiskumar Gajadien ook deel zal uitmaken van het dagelijks bestuur van de VHP. Hij wordt ondervoorzitter in de plaats van Radjkoemar Randjietsingh. Tot nu toe heeft Gajadien geen bestuursfunctie vervuld. Gajadien was een van de personen die aangekondigd had dat er mogelijk een tweede lijst ingediend zou worden als de kandidatenlijst niet representatief zou zijn. Hij is ook voorstander van Santokhi als voorzitter van de partij. Er zijn zes kandidatenlijsten opgehaald. De Assembleeleden Mahinder Jogi en Jitendra Kalloe zullen ook voorkomen op de kandidatenlijst. De overige vijf Assembleeleden zullen andere functies vervullen in de districtsteams.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May