Arbeid centraal in ontwikkelingsplan 2017-2020
15 Jun 2016, 07:36
foto
Werkbespreking tussen het ministerie van Arbeid en functionarissen van het Planbureau over het Ontwikkelingsplan 2017-2021.


In het Ontwikkelingsplan 2017-2020 zal er ruime aandacht zijn voor de factor arbeid. “De factor arbeid is aan de basis van elke economische ontwikkeling van Suriname”, zegt minister Soewarto Moestadja van Arbeid. Hij sprak gisteren met functionarissen van het Planbureau over de strategische benadering van het ontwikkelingsproces in de periode 2017 – 2021. Het Planbureau is direct betrokken bij de voorbereiding van het nieuwe Ontwikkelingsplan, dat nu door de regering wordt voorbereid.


Moestadja ziet arbeid als de voornaamste bepalende factor voor het welslagen van het ontwikkelingsplan. “Als basisvoorwaarde voor de zo gewenste economische ontwikkeling is een goede gezondheid en vitaliteit van de beroepsbevolking onmisbaar, waardoor de inzetbaarheid van werkenden vergroot kan worden”, zegt Moestadja.

De overheid zal voor de gewenste algehele verhoging van de arbeidsproductiviteit, tegen de achtergrond van de gewenste economische ontwikkeling van het land, moeten investeren in beroepsgezondheidszorg, arbeidsbescherming, goede arbeidsverhoudingen en decent work. Deze strategische gebieden liggen aan de basis van elke ontwikkeling, ongeacht in welke economische sector die zich voordoen.

Moestadja zal bij de regering ervoor pleiten dat de factor arbeid geïntegreerd wordt in het totaal plan. Het ministerie heeft een beleidsnota in voorbereiding waarin haarscherp zal worden aangegeven hoe gewerkt zal worden aan een welzijnsamenleving met de werkende mens als basis. De beleidsnota zal als basis dienen voor de bijdrage van het ministerie aan het Ontwikkelingsplan 2017 – 2021, zegt de voorlichting va Arbeid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May