EK 2016: Balgoochelaar Modric bezorgt Kroatië winst
12 Jun 2016, 12:44
foto
Luka Modric heeft met een prachtige volley Kroatië de overwinning bezorgd. (Foto's: Getty Images)


Kroatië heeft als buitenbeentje op de Europese Kampioenschappen (EK) 2016 bewezen dat hij erbij hoort. Een vluchtschot van sterspeler Luka Modric heeft de Kroaten met het kleinste verschil de overwinning tegen Turkije bezorgd (1:0). Het is de eerste wedstrijd in Groep D.

De manschappen van Ante Cacic konden de score nog opdrijven, maar de koelbloedigheid voor het doel ontbrak. Kroatië was technisch superieur, terwijl de troepen van bondscoach Fatih Terim met een doel op het veld waren; Kroatië te beletten te voetballen. De intense wedstrijd was dan ook vol incidenten, een elleboog op de Kroatische verdediger Vedran Corluka, die gedurende de hele wedstrijd heeft gebloed, een elleboog op Mario Mandzukic en een gevaarlijke tackle op Modric. De scheidsrechter liet te veel toe tijdens deze wedstrijd.

Het doelpunt van Modric in de 41ste minuut kwam uit de lucht vallen. De dynamo van Real Madrid pakte de bal uit de lucht halverwege het strafschopgebied en schoot met een volley de netten van Volkan Babacan aan flarden. De adem van de Turken was na deze goal helemaal afgesneden. Kans op kans heeft Kroatië verspeeld om de voorsprong te vergroten, maar de efficiëntie daartoe ontbrak. Een vrije schop van rechtsachter Darijo Srna ketste op de deklat en miste hij even later de rebound. Ook Mandzukic, Ivan Perisic en Marcelo Brozovic faalden de score hoger te tillen.

Bij de Turkije probeerde invaller Mor –de jongste speler met zijn 18 jaren- zijn land te reanimeren, maar ook hij faalde. Kroatië had alles mee een goede keeper, een stabiele defensie, een technisch superieur middenveld en woelwater Modric vooraan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May