SLM bond wil acceptabele oplossing NV Luchthavenbeheer
10 Jun 2016, 12:16
foto
Robby Maaijen, voorzitter van de bond bij de SLM.


De Bond van Personeel in dienst van Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BPSLM) wil een rechtvaardige en acceptabele oplossing in de kwestie van NV Luchthavenbeheer. Hij is bereid om als de noodzaak daartoe bestaat andere vakbondsmiddelen aan te wenden.

De vakorganisatie accepteert de gedachte van minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme niet. De bewindsman stelt dat NV Luchthavenbeheer eigenaar is van de grond en dat als zodanig alle opstallen op dit terrein onder beheer moeten staan van deze instelling.

Begin deze maand werd bekend dat het ministerie van TCT de vertrekhal te Zanderij wil afstoten naar NV Luchthavenbeheer. Binnen de SLM is hierover grote verontwaardiging ontstaan. De SLM zegt dat zij behoorlijk heeft geïnvesteerd in de gebouwen en dat vaak is geprobeerd om titel op de grond te krijgen. Bondsvoorzitter Robby Maaijen heeft eerder aangegeven dat de SLM miljoenen aan inkomsten zal derven als het besluit wordt geëffectueerd. De SLM heeft veel geld gestopt in vooral de vertrek- en aankomsthal. Diverse afdelingen van de SLM zijn op Zanderij gehuisvest, waaronder de catering, de cargo en de technische dienst. Volgens Maaijen betekent overhevelen van de vertrekhal, de nekslag van de SLM.

Minister Rusland blijft erbij dat de terreinen op Zanderij toebehoren aan NV Luchthavenbeheer en dat het belang van Suriname is gediend met de uitvoering van het luchtvaartsectorplan. “Er is beleid ontwikkeld, waarin mensen nog moeten wennen aan de nieuwe constructie.”

De bond zegt dat de minister eerst moet voldoen aan zeven punten alvorens hij de ‘land lord’-gedachte van de bewindsman kan accepteren. De vakorganisatie eist de presentatie van een luchtvaartplan, de garantie van continuïteit van de SLM en de bestaanszekerheid van de werknemers. Vliegveiligheid en veilige werkomstandigheden moeten zijn gegarandeerd en de passagiers moeten zijn beschermd tegen hoge prijzen, gaat de bond verder. Een en ander kan door duidelijke wetgevingsproducten, geeft hij mee. Ook moeten de eisen voor grondafhandelingsbedrijven worden geregeld om onder andere luchtvaartmaatschappijen te beschermen. De leden van de bond zijn gisteravond in vergadering bijeengekomen en hebben hun eisen vervat in een verklaring.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May