Barricade opgeheven; kapitein en basja vrijgelaten
09 Jun 2016, 00:03
foto
Auto's op de weg naar Zanderij die niet verder konden door de barricade die ruim drie uren duurde.
(Foto: Marvin Moesan/BIC Para)


De barricade van de weg naar Zanderij ter hoogte van Wit Santie is enkele minuten vóór middernacht opgeheven. Districtscommissaris (dc) Armand Jurel bemiddelt in het geschil tussen het dorp en NV Luchthavenbeheer. De kapitein en de basja van het dorp zijn vrijgelaten, in algemeen belang.

Regiocommandant Regio Midden, commissaris Robby Ramjiawan, zegt aan Starnieuws dat het Openbaar Ministerie heeft ingestemd met bemiddeling. NV Luchthavenbeheer gaat eveneens akkoord met de bemiddeling van de dc. De voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), Lesley Artist, zal meehelpen om een oplossing te vinden.

De kapitein en basja zijn woensdagmorgen aangehouden door de politie, nadat er vernielingen waren aangebracht vanwege een grensgeschil met NV Luchthavenbeheer. De bewoners van Wit Santie barricadeerden de weg rond 21.00 uur en eisten vrijlating van de kapitein en basja. Er zijn files ontstaan aan beide kanten van de weg. Veel mensen hebben omgereden. Personeel dat naar de luchthaven moest, is opgehaald vanuit Zanderij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May