Arduin presenteert 'De donkere tranen van zijn moeder'
07 Jun 2016, 15:36
foto
De cover van het boek 'De donkere tranen van zijn moeder'.


Hilli Arduin zal haar nieuwste pennenvrucht De donkere tranen van zijn moeder woensdagavond presenteren aan het publiek in Tori Oso. Dit zal in samenwerking met de Schrijvergroep’77 plaatsvinden.

Het boek gaat over Deston die lijdt aan de ziekte, sarcoïdose, waaraan hij op 21-jarige leeftijd overlijdt. Het verhaal vertelt de tragiek en de overlevingsdrang in de laatste drie levensjaren van een stervende jongeman, en beroert daarmee een gewaagd thema. Want wat te doen, als het leed te groot wordt en je nog te jong bent om te sterven?

De relatie met zijn moeder staat centraal in het boek. Zijn moeder, Florence, worstelt met haar eigen gevoelens. Zij vindt dat zij als moeder, haar zoon Deston moet kunnen beschermen tegen de impact die deze ziekte op het algehele welzijn van haar zoon heeft. Maar aan de andere kant moet zij ook haar eigen emoties rondom een stervende zoon, een plaatst geven.

Het verhaal van de jonge Deston is waargebeurd en wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Zijn vriendinnetje, vrienden en familie beleven elk op hun eigen manier het proces, en dit zorgt voor verdrietige, maar ook relativerende en luchtige momenten. De donkere tranen van zijn moeder is een boek dat door het aanroeren van emotionele thema’s zoals; liefde, verlies, hoop, verwachting, saamhorigheid, verbondenheid, doorzettingsdrang, ziekte en dood, de moeite waard is door een groot publiek gelezen te worden.

Hilli Arduin heeft diverse publicaties op haar naam staan, waaronder kinderboeken, korte verhalen en gedichten. Het door haar geschreven kinderboek: Aboikoni werd in 2013 tot Het Beloofde Boek van het jaar uitgeroepen. Ze ontving hiervoor een award in Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May