President benadrukt samenwerking op ACS-top
04 Jun 2016, 21:17
foto
President Desi Bouterse in Havana. (Foto: Kabinet van de president)


De zevende vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de Associatie van Caribische Staten (ACS) is afgesloten in Havana, Cuba, met een Actieplan 2016-2018. Hierin zijn actielijnen vervat voor verdere inspanning voor duurzame ontwikkeling, aanpak van effecten van natuurrampen en drugsbestrijding. President Desi Bouterse die de vergadering ook heeft bijgewoond, benadrukte het belang van intensieve samenwerking op diverse gebieden.

De perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, zegt aan Starnieuws dat opzettelijk verkeerde informatie wordt verspreid over de reiskosten. De Surinaamse delegatie is opgehaald door een vliegtuig van de Cubaanse regering en wordt ook teruggevlogen naar Paramaribo. De totale kosten zijn begroot op US$ 29.000, waarvan US$ 5000 onvoorzien. "Er wordt bewust gepubliceerd dat de reis US$ 290.000 heeft gekost. Dit is absoluut niet waar," benadrukt Limburg.

De president stond ook stil bij Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, de Parijs Overeenkomst over klimaatverandering en de Addis Abeba 'Action Agenda' voor de financiering van ontwikkeling. Deze documenten bieden positieve perspectieven voor het harmoniseren van bilaterale en regionale inspanningen voor duurzame ontwikkeling.

Tijdens de top hebben lidlanden zich ook uitgesproken voor opheffing van de economische, handels- en financiële blokkade tegen Cuba. Tijdens de ACS-top is ook een nieuwe secretaris-generaal, June Soomer, uit St. Lucia aangesteld. De president voert ook enkele bilaterale gesprekken met samenwerkingspartners van Suriname.

U kunt het bericht van het kabinet van de president hier downloaden.
pdf-icon.gif blz_2.pdf     pdf-icon.gif hoofdblad.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May