Bokslegende Muhammad Ali is niet meer
04 Jun 2016, 08:22
foto
Muhammed Ali


Muhammad Ali, de voormalige zwaargewicht kampioen, is overleden. Hij is 74 geworden. Muhammed Ali werd algemeen beschouwd als de grootste bokser aller tijden.

De voormalige wereldkampioen zwaargewicht boksen, is overleden in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Phoenix, Arizona, nadat hij donderdag was opgenomen. Hij had ademhalingsproblemen, die werden bemoeilijkt door de ziekte van Parkinson. Hij wordt begraven in zijn geboortestad Louisville, Kentucky heeft de familie in een verklaring laten weten.

Muhammed Ali is geboren als Cassius Marcellus Clay. Hij werd bekend nadat hij op de Olympische Spelen van 1960 in Rome goud won voor licht-zwaargewicht. Met de bijnaam ‘The Greatest, heeft de Amerikaan in 1964 Sonny Liston verslagen en won hij zo zijn eerste wereldtitel. Hij werd de eerste bokser in de wereld die op drie verschillende podia de zwaargewicht titel wist te winnen. In 1981 ging hij met pensioen, nadat hij 56 van zijn 61 wedstrijden had gewonnen.

De bokslegende was ook een burgerrechtenactivist en dichter die de grenzen van sport, ras en nationaliteit oversteeg. Op de vraag hoe hij zou willen worden herinnerd, zei hij eens: "Als een man die zijn volk nooit verkocht. Maar als dat te veel is, dan gewoon een goede bokser. Ik zal het ook niet erg vinden als je er niet bij vermeld hoe mooi ik was.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May