Colombia geeft Amerika het nakijken: 2-0
04 Jun 2016, 01:08
James Rodriguez schiet Colombia vanaf de witte stip naar een 0-2 voorsprong. (Foto: The Guardian)

Colombia is de jubileumeditie van de Copa America goed gestart. Gastland Amerika werd in de openingswedstrijd met 0-2 opzij gezet. In een goed bezet Levi's stadion werd het eigen publiek ontgoocheld achtergelaten.

Reeds in de achtste minuut gaf verdediger Christian Zapata, Colombia de leiding door schitterend te anticiperen op een hoekschop en de 1-0 binnen te schieten. Hierna bleef Colombia het spel domineren en nadat verdediger Deandre Yedlin de bal met de hand speelde, tekende sterspeler James Rodriguez in de 41e minuut, vanaf de witte stip voor de 0-2. Bij deze stand zochten ploegen de kleedkamers op.

Ook na de rust was Colombia, enkele goede momenten van Amerika daargelaten, de dominerende partij. Zo kwam de gastheer via Clint Dempsey heel dichtbij een doelpunt, maar doelman David Ospina hield zijn doel schoon. In de 77e minuut had Carlos Bacca de gelegenheid om zijn land op een 3-0 voorsprong te zetten en zo de wedstrijd op slot te doen, maar hij zag zijn inzet uiteenspatten op de deklat. Hierna creëerde Colombia nog ettelijke scoringskansen, maar er kwam geen verandering meer in de stand. Colombia wint de openingswedstrijd dus met 2-0.

Later op de dag staan er drie wedstrijden op het programma. Costa Rica neemt het om 18:00 uur op tegen Paraguay. Haïti en Peru treffen mekaar om 20:30 uur, terwijl Brazilië en Ecuador om 23:00 uur de degens kruisen.