Kanhai blijft erbij dat vonnis CHS al uitgevoerd is
04 Jun 2016, 00:00
foto


Irvin Kanhai, raadsman van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), blijft erbij dat reeds uitvoering is gegeven aan het rechterlijke vonnis. Er is een proces-verbaal opgemaakt en naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gestuurd, zegt Kanhai. "Wij gaan niets doen, want wij hebben al uitvoering gegeven aan het vonnis," antwoordt Kanhai aan Starnieuws op de vraag 'welke stap nu ondernomen zal worden'.

De advocaat merkt op dat het Hof van Justitie de vordering van het CHS 'niet-ontvankelijk' heeft verklaard. Pertjajah Luhur, NPS en VHP dringen aan op de uitvoering van het vonnis. Zij vinden dat het vonnis niet is uitgevoerd. Kanhai blijft erbij dat het vonnis niet uitvoerbaar is. Wat mogelijk was, is volgens hem al gedaan door het CHS op basis van de Kiesregeling. Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn ook niet van plan een stap terug te doen. Ook de leiding van De Nationale Assemblee stelt zich op het standpunt dat zolang er geen melding komt van nieuwe kandidaten, er geen actie wordt ondernomen. De oppositionele partijen nemen deel aan beraadslagingen van het college onder protest, maar nemen niet deel aan de stemming.

De politieke partijen PL, NPS, VHP en de kandidaten Barkat Mohab Ali (VHP) en Prim Sardoe (NPS) hebben bij het Hof van Justitie aangevoerd dat het CHS niet ontvankelijk dient te worden verklaard. Benadrukt werd dat het CHS geen enkel belang heeft bij het niet uitvoeren van het vonnis. Zij benadrukten dat niet naar willekeur gehandeld mag worden.

Het Hof vindt het verweer gegrond, 'er is geen belang, dus geen actie'. Kanhai heeft namens CHS aangegeven dat het vonnis 'apert onjuist en onuitvoerbaar is'. Het Hof stelt dat elke rechterlijke beslissing dient te worden geëerbiedigd, zolang die in stand is.

U kunt de beschikking van het Hof van Justitie hier downloaden.
pdf-icon.gif Beschikking_Hof_van_Justitie.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May