Breaking news: Hof van Justitie wijst vordering CHS af
02 Jun 2016, 14:33
foto


Het Hof van Justitie heeft de vordering van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) afgewezen om het vonnis op te schorten over de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Het Hof bevestigt hiermee het vonnis van de kantonrechter, dat de twee Assembleeleden teruggeroepen zijn.

Irvin Kanhai had namens het CHS gevraagd om het vonnis op te schorten, totdat in bodemprocedure is beslist. Hij gaf aan dat het vonnis van de kantonrechter niet uitvoerbaar is. Aan het CHS werd opgedragen om te voorzien in de vacature die ontstaan is door het terugroepen van Sapoen en Chitan. Het CHS heeft het proces-verbaal betekend aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De raadkamer van het Hof heeft maandag alle partijen gehoord. Behalve Kanhai en Gerold Sewcharan mochten ook de direct betrokkenen het woord voeren. Pertjajah Luhur, NPS, VHP en de kandidaten Barkat Mohabali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS) deden ook hun zegje. Het Hof van Justitie heeft vandaag de voorziening die Kanhai namens het CHS heeft gevraagd, afgewezen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April