Assemblee moet beleid regering ombuigen
02 Jun 2016, 13:29
foto
De menigte op weg naar De Nationale Assemblee.(Foto's: Raoul Lith)


De protesterende menigte heeft aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om de eisen die gesteld zijn, serieus te nemen. Aangegeven wordt dat het volk het erg moeilijk heeft. De 12-maandsinflatie is 46.1 procent, een van de hoogste ter wereld. De SRD is enorm in waarde afgenomen door de koersstijging. De effecten van de verhoogde stroomtarieven zijn reeds voelbaar. Bedrijven sluiten hun deuren en mensen verliezen hun banen. De leiders van de manifestatie stellen dat zij zullen doorgaan met de strijd tot er een ommekeer komt. De tweede protestmanifestatie heeft minder mensen op de been gebracht dan die van 13 mei.

Het duurde even voordat Simons naar buiten kwam om de petitie in ontvangst te nemen. Aanvankelijk werd gevraagd om tien personen naar binnen te sturen. De petitie zou binnen in ontvangst worden genomen. De massa eiste dat de Assembleevoorzitter naar buiten zou komen om aan te horen wat de eisen zijn. Na enige tijd kwam Simons geflankeerd door Assembleeleden bij de poort om de petitie te accepteren. Het gebouw van De Nationale Assemblee was door de politie en andere eenheden zwaar beveiligd. Dit zorgde voor kritiek van Assembleeleden die vinden dat het om een vreedzame actie gaat en de zware beveiliging nergens voor nodig is.

De Assembleevoorzitter zei nadat ze de petitie in ontvangst had genomen dat zij begrijpt dat mensen het moeilijk hebben. Er zal hard worden gewerkt om het land zo snel mogelijk uit het dal te halen. Alle eisen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zullen worden onderzocht. Het Stabilisatie- en Herstelplan wordt bestudeerd door een commissie die is ingesteld van coalitie- en oppositieleden. Simons gaf te kennen dat het geld dat beschikbaar komt door de overeenkomst met het IMF het volk ten goede moet komen. Zij is ervan overtuigd dat het land eruit komt, want soortgelijke situaties zijn eerder ook meegemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May