Suriprofs schenken speeltoestellen tot ICT-apparatuur
21 May 2016, 19:50
foto
Scholieren van Welgelegen zijn dolenthousiast met hun gerenoveerde speeltuin.
(Foto's: René Gompers)


Enthousiast testen schoolkinderen de speeltoestellen. De wipplank en de glijbaan worden herhaaldelijk ‘goedgekeurd’ door zowel de kleuters als de oudere kinderen. Te Welgelegen is vrijdag de gerenoveerde speeltuin, met nieuw mini basketbalveld en kantine, opgeleverd.

Het project is één van de vier die door de Suriprofs is verwezenlijkt met geld ingezameld op de benefietwedstrijd tussen de Suriprofs en Jong Ajax in mei 2015. Met evenveel enthousiasme en dankbaarheid is een dag eerder de nieuw ingerichte ICT-ruimte van Stibula, het buurtcentrum van Latour, in gebruik genomen. Er is voor 18.600 euro een aantal computers, een beamer, een televisie en airconditioning aangeschaft. De ruimte is bestemd voor zowel jongeren als senioren.

Op dezelfde dag hebben de Suriprofs 5.000 euro geschonken aan de Berkenveldschool om broodnodig duurzaam sportmateriaal aan te schaffen. “Die school heeft uit eigen middelen een compleet vervallen sporthal gerenoveerd. Dat heeft ons extra geïnspireerd om hun verzoek in te willigen,” licht Aniel Ghisaidoobe, vertegenwoordiger van de Suriprofs in Suriname, toe. “We begrijpen de nood, er zijn geen andere sporthallen daar in de buurt waar de kinderen naartoe kunnen.”

Eind vorig jaar hebben de Suriprofs aan stichting Betheljada, een zorginstelling voor personen met meervoudige beperkingen, een aangepaste bus voor rolstoelvervoer geschonken. De bus heeft een waarde van 27.050 euro. Aan het project op Welgelegen is 12.000 euro besteed. De opbrengsten van de benefietwedstrijd zijn vermeerderd door de KNVB en stichting Wilde Ganzen tot 62.000 euro.

“De benefietwedstrijden worden altijd in Nederland gespeeld. Er is sinds het bestaan van de Suriprofs al ruim 1.7 miljoen euro aan projecten gefinancierd,” vertelt Ghisaidoobe. “De Suriprofs bestaan al vijftien jaar. Op deze manier doen de voetballers, die een binding hebben met Suriname iets terug.” Na ‘eventjes’ op de foto met Aron Winter hebben de kinderen wederom onverdeeld aandacht voor hun nieuwe speeltoestellen. Maar dat duurt niet lang omdat het weer tijd is de oversteek naar school te maken voordat de bel gaat.


René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May