Akmos-voorzitter: Dialoog is gepasseerd station
21 May 2016, 06:02
foto
Sham Binda aan het woord tijden de protestmanifestatie van 13 mei.


Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos), vindt dat dialoog nu een gepasseerd station is. De organisaties die nog voor dialoog waren, hebben hun les geleerd. "De Akmos heeft reeds lang het standpunt ingenomen dat het geen zin heeft om bij de duivel te biecht te gaan," zegt Binda in gesprek met Starnieuws.

Binda vindt dat het bedrijfsleven en de vakbeweging alle vertegenwoordigers uit de Staatsraad, de Sociaal Economische Raad en het Tripartiet Overleg, moet terugtrekken. "Als de leiding van het land niet naar het volk luistert, moet ze de consequenties dragen," meent de voorzitter van Akmos. Volgens Binda zal de economie binnen enkele maanden in elkaar donderen, waarbij grote werkloosheid, schaarste aan goederen, faillissement en geen verdere investeringen aan de orde van de dag zullen zijn.

"De criminaliteit zal hoogtij vieren en er zal een leegloop aan kader zijn. Daarom geven wij de president in overweging om de eer aan zichzelf te houden. Zo kan hij voorkomen dat er burgerlijke ongehoorzaamheid en onrust ontstaan," stelt Binda. Hij benadrukt dat de regering in niets dialoog kan voeren, want het Internationaal Monetair Fonds bepaalt wat er zal gebeuren. Praten over de stroomtarieven heeft geen zin, want de regering laat zich dicteren door het IMF. Daarom moesten de tarieven teruggezet worden op de website van EBS, terwijl er nog zogenaamd dialoog werd gevoerd. "De regering heeft haar keuze al gemaakt en dialoog brengt geen oplossing, zolang het IMF in het spel is," concludeert de Akmos-voorzitter.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May