Gajadien: Regering-Bouterse houdt volk voor de gek
21 May 2016, 01:43
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


"Terwijl de regering weet dat er afspraken zijn met het Internationaal Monetair Fonds, worden delen van het bedrijfsleven, de vakbeweging en de samenleving, voor de gek gehouden door zogenaamd de stroomtarieven voor een periode aan te houden," zegt Assembleelid Asiskumar Gajadien aan Starnieuws. Zonder uitleg te geven aan de samenleving, heeft de EBS de verhoogde tarieven teruggeplaatst op haar website.

Met het zogenaamd aanhouden van de stroomtarieven vóór de aangekondigde stakingen, heeft president Desi Bouterse volgens Gajadien wederom bewezen het vertrouwensprincipe overboord te gooien, stelt Gajadien. Volgens hem is het erger dat delen van het bedrijfsleven en vakbeweging ook voor dit karretje werden gespannen en misbruikt voor een zogenaamd dialoog.

Gajadien ziet deze regering slechts voor de vorm enkele aanpassingen aanbrengen zoals het later betalen van de rekeningen. Zij zal niet afwijken van de eis van het IMF. Gajadien vindt het nog erger dat de Assembleevoorzitter donderdag de samenleving voorgehouden heeft dat het haar niet bekend is dat de verhoging van de stroomtarieven doorgaat. Dit, terwijl zij een coalitievergadering bijgewoond heeft woensdag, waar deze kwestie wel degelijk is besproken. Daar is te kennen gegeven dat het IMF de bekendmaking terug wil op de website van EBS. En precies dat is gebeurd vrijdag. Gajadien roept de samenleving op om deze denigrerende behandeling niet te accepteren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May