Assembleelid Bee: Regering wil geen dialoog
21 May 2016, 00:36
foto
Assembleelid Marinus Bee (ABOP)


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt het erg dat de regering donderdag geen antwoord gegeven heeft op zijn vraag of de verhoging van de stroomtarieven, in het weekend toch doorgevoerd zouden worden. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dat de regering later op de avond antwoord zou geven op de vraag. Zij had het in elk geval niet gehoord dat de verhoging doorgevoerd zou worden dit weekend. Bee zegt aan Starnieuws dat nu de aap toch uit de mouw is gekomen. EBS heeft de nieuwe tarieven weer geplaatst op de website.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft in een persbericht meegedeeld dat de regering aangegeven heeft dat de verhoging per 1 mei, gehandhaafd blijft. Bee zegt de boosheid van de VSB te kunnen begrijpen. "Het is duidelijk dat de regering geen voorstander is van dialoog, maar misleidend bezig is. De president had de verhoging aangehouden omdat het menens was met de actie van de vakbeweging de vorige week," stelt Bee. Hij vindt dat de regering een vertragingstactiek heeft toegepast om de ruimte te krijgen de dingen door te kunnen voeren.

Het Assembleelid vindt het niet in de haak dat de volksvertegenwoordiging aan het lijntje wordt gehouden. De Nationale Assemblee heeft nog steeds het crisisplan van de regering niet ontvangen. Het volk is totaal niet op de hoogte van wat hem te wachten staat. "Iedereen heeft een slechte ervaring met deze regering. Je kan niet afgaan op haar woord. Daarom heb ik in De Nationale Assemblee gezegd dat nooit eerder een volk zo in onzekerheid geleefd heeft. Niet tijdens regering-Venetiaan en zelfs niet tijdens de regering-Wijdenbosch," voert Bee aan.

De ABOP-topper merkt op dat er wel degelijk op basis van een plan onderhandeld is met het Internationaal Monetair Fonds. Er is onderhandeld met de Islamic Development Bank. "De regering wil het plan niet delen met De Nationale Assemblee en daarmee het volk. Alles gebeurt in het geheim, daarom zakt het vertrouwen van het volk steeds verder weg," stelt Bee.
Advertenties