Raadsman Lobo gaat in hoger beroep tegen forse straffen
17 May 2016, 07:53
foto


Raadsman Raoul Lobo kan zich niet terugvinden in het vonnis dat uitgesproken is door kantonrechter Ingrid Lachitjaran op de rechtszitting van maandag. Dennis L. en Clayton A. zijn elk conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor overtreding van de Wet Money Laundering en het plegen van een inbraak. De twee veroordeelden hebben een inbraak in het district Wanica gepleegd en maakten 80.000 euro, US$ 30.000, SRD 60.000 en sieraden ter waarde van 25.000 euro buit.

Dennis L. en Clayton A. kregen in het derde kanton elk zes jaar celstraf voor de inbraak en in het tweede kanton drie jaar voor overtreding van Wet Money Laundering. De kantonrechter merkte op dat het tweetal blijkbaar geen lering heeft getrokken. De goederen die in beslag zijn genomen bij de verdachten worden niet afgestaan aan de benadeelde, omdat de wet hierin niet voorziet.

In de slaapkamer van de benadeelde werd een munitiedoos gevonden met vingerafdruk van Dennis L. Het voertuig van Clayton A. is positief herkend door twee getuigen. Zij zagen het voertuig steeds op en neer rijden in de straat van de benadeelde. Echter, kon deze verdachte niet verklaren waarom hij steeds in die weg was. Beide veroordeelden hebben na het feit gepleegd te hebben, inboedel voor de woning en voertuigen gekocht. De auto’s werden op naam van derden gekocht. Die hebben bevestigd dat zij de voertuigen niet zelf gekocht hadden. De mannen beweerden dat zij in de goudsector werkzaam waren, maar hun partners verklaarden dat zij geen vaste baan hadden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May