Protestmanifestatie gaat vrijdag normaal door
12 May 2016, 20:14
foto


De protestmanifestatie zoals gepland voor vrijdag 10.00 uur gaat normaal door. Aan de regering is gevraagd om de verdere verhoging van de stroomtarieven terug te draaien. Verder is aangegeven dat het recept van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet acceptabel is. Daarnaast is steeds aangedrongen op een samenhangend pakket van maatregelen. Dit zegt bestuurslid van C-47, Robby Naarendorp. Leiders van de actie zijn op dit moment bijeen waarbij unaniem het besluit is genomen dat de acties doorgaan.

Het kabinet van de president heeft intussen formeel bekendgemaakt dat de verhoogde stroomtarieven voor enkele weken worden opgeschort. Deze kwestie zal voorgelegd worden aan de Sociaal Economische Raad en aan het Tripartiet Overleg voor een spoedadvies. Dit besluit is genomen nadat een regeringsdelegatie overleg gevoerd heeft met het bestuur van de Kamer van Koophandel en Fabrieken dinsdag en donderdagmiddag met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven.

Naarendorp ziet de stap van president Desi Bouterse om de tarieven voor enkele weken aan te houden als een poging om verwarring te stichten. "De tarieven zijn niet teruggedraaid maar de ingangsdatum wordt verschoven. Ravaksur is overeengekomen met de president dat de tweede verhoging niet door zou gaan. Dit is niet te dragen," benadrukt Naarendorp. Met het aanhouden van de verhoging voor enkele weken is het probleem niet opgelost, vinden de organisaties die de protestmanifestatie leiden.

U kunt het persbericht van het kabinet van de president hier downloaden.
pdf-icon.gif Perscommunique_do_12_mei_2016.pdf.bmp                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May