CHS-leden tekenen proces-verbaal over terugroeping
11 May 2016, 00:34
foto
Het vonnis geveld door de kantonrechter. Het Centraal Hoofdstembureau is veroordeeld om te voorzien in de vacature.


De leden van het Centraal Hoofd-stembureau (CHS) hebben dinsdag het proces-verbaal getekend om te voorzien in de vacatures die ontstaan zijn nadat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn teruggeroepen als Assembleelid. Starnieuws verneemt dat het CHS geen namen ingevuld heeft van wie de opvolgers zijn van Sapoen en Chitan. Dit is de taak van de hoofdstembureaus van Wanica en Saramacca.

Sapoen is gekozen in Wanica. Daarom moet het hoofdstembureau van Wanica vaststellen wie de volgende op de lijst is. Dit is volgens de lijst die ingediend is door V7 Barkat Mohabali (VHP). De partijen waren in V7-verband de verkiezingen ingegaan. Deze combinatie is na de verkiezingen ontbonden. In Saramacca moet in de plaats van Chitan de NPS'er Prim Sardjoe opschuiven. Dit moet vastgesteld worden door het hoofdstembureau van Saramacca. Het proces-verbaal moet nog worden betekend. Dat is nog niet gebeurd.

Intussen hebben de politieke partijen VHP, NPS en Pertjajah Luhur die de zaak aanhangig hadden gemaakt tegen het CHS, alvast geopteerd voor het betalen van de dwangsom voor drie dagen. Het vonnis moest vrijdag worden uitgevoerd, op straffe van SRD 10.000 per dag. Om vaart achter de zaak te zetten is de strafmaatregel in werking gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May