Partijen Politiebond bespreken geschil bij rechter
10 May 2016, 17:46
foto
Sergio Gentle, Raoul Hellings en Mielando Atoempai van de vernieuwingsbeweging.


Er is nog geen vonnis in het kort geding dat de vernieuwingsbeweging Surinaamse Politiebond tegen het bondsbestuur en voorzitter Robby Ramjiawan aanhangig heeft gemaakt. Rechter Sieglien Wijnhard heeft een ‘comparitie van partijen’ gelast. Dit houdt in dat de rechter zich nader door de partijen laat informeren. De comparitie is ook bedoeld om na te gaan of het bestuur en de vernieuwingsbeweging onderling het geschil kunnen oplossen.

De vernieuwingsbeweging heeft een kort geding aangespannen om af te dwingen dat het bestuur de moties, ingediend op de laatst gehouden algemene ledenvergadering in april, behandelt. “We hebben ook geëist dat drie dagen na het vonnis een ledenvergadering wordt uitgeschreven waarbij de moties behandeld en in stemming worden gebracht,” deelt Mielando Atoempai van de vernieuwingsbeweging mee. In de moties worden het onmiddellijk aftreden van voorzitter Ramjiawan geëist.

De conflicterende partijen komen woensdag om 10 uur bij het kantongerecht bijeen, deelt Raoul Hellings van de vernieuwingsbeweging mee. De rechter heeft de bond gelast de presentielijst en notulen van de laatste ledenvergadering mee te nemen, geeft hij aan. Partijen gaan zonder tussenkomst van hun advocaten hun standpunten mondeling nader uitleggen. “Als we geen middenweg vinden verwachten we uiterlijk donderdag een uitspraak,” haalt Atoempai aan. “We houden er rekening mee dat op 17 mei een algemene ledenvergaderng gehouden wordt.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May