Coke in bevroren vis uit Suriname onderschept
10 May 2016, 12:16
foto
De drugs was verpakt in bevroren vissen en is in Miami onderschept. (Foto: Politie VS)


De politie in Brooklyn, de Verenigde Staten, heeft twintig kilo cocaïne in bevroren vis uit Suriname onderschept. De lading bevroren vis is per vliegtuig vervoerd naar de Internationale luchthaven van Miami.

De drugs heeft een waarde van meer dan een half miljoen US$. Speciale anti-drugsagenten hebben twee personen aangehouden. Triston Daniels en Troy Gonsalves beiden woonachtig in Brooklyn, New York zijn gearresteerd voor het smokkelen van cocaïne naar de VS.

De twee mannen zijn zaterdag voorgeleid in het Federaal Hof van Brooklyn. Ze zijn na betaling van een borgsom van US$ 150.000 voorlopig op vrije voeten. De lading is op 4 mei onderschept. Bij het fileren van de vissen, zijn de politieofficieren gestuit op de drugs met een straatwaarde van meer dan een half miljoen US$, meldt de New York Daily.

De politieofficieren hebben de vissen teruggezet in de verpakking en hebben de lading in de gaten gehouden. Toen Daniels (32) en Gonsalves (33) twee dagen later naar de opslagplaats kwamen om de lading op te halen, heeft de Amerikaanse politie ingegrepen.

De twee mannen waren bezig de dozen met de bevroren vissen in te laden in een wit busje, die ze vervolgens transporteerden naar Brooklyn, waar ze zijn gearresteerd. Gonsalves heeft toegegeven dat Daniels hem heeft verteld dat er drugs was in de zending, staat in de aanklacht.

De niet-geïdentificeerde importeur woont in Queens en is eerder in verband gebracht met een lading cocaïne uit Guyana. De zending van die partij, 82 kilo, is volgens de rechterlijke documenten in februari in beslag genomen op de luchthaven van Miami.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May